Adresa

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o.
Stará Vajnorská 139 • 831 04 Bratislava

Divízia Rigips
Vlárska 22 • 917 00 Trnava

Selektor
Rimano Liga Majstrov
Školenia

Súvisiaca dokumentácia

Voľne dostupná dokumentácia


Rimano TEN

Rimano Ten je svetlá jadrová omietka s tepelnoizolačnými vlastnosťami určená na spracovanie v interiéri.

Rimano Ten pre rucne omietanie v interieri

Hlavné výhody

  • Veľmi nízka spotreba 7,5 kg / m2 / 1cm
  • Vyrovnanie veľkých nerovností
  • Opravy a rekonštrukcie
  • Na všetky typy muriva
  • Vynikajúca priľnavosť k podkladu
  • Veľmi ľahká spracovateľnosť a aplikácia
  • Po vyschnutí nedochádza k zmršteniu

Použitie

Celoplošné omietanie stien a stropov, vyspravenie škár po výmene okien, inštalačných drážok a úprava špaliet pri výmene okien. Rimano Ten je vhodné na ručné omietanie tehlových, pórobetónových a betónových povrchov v hrúbke až do 40 mm. Odporúča sa tiež na hrubé rekonštrukčné a opravné murárske práce kde omietka ešte bude ďalej finálne upravovaná a stierkovaná Rimanom Glet XL alebo Rimanom Final. Taktiež je vhodné do priestorov so štandardnou vlhkosťou ako kuchyne alebo kúpeľne (záťažová skupina W3) a pri min. hrúbke 10 mm je vhodné pod keramické obklady.

Spracovanie omietky

Približne 1,25 kg zmesi vsypeme do 1 l vody. Po 3 minútach zmes rozmiešame dohladka ručne alebo elektrickým miešadlom. Pomocou hladidla a H-laty nanesieme a vyrovnáme omietku na požadovanú hrúbku. Otvorené balenie omietkovej zmesi je nutné spotrebovať do 3 mesiacov.

Skladovanie omietky

Produkt je nutné skladovať v suchom prostredí. Nespracúvať pri teplote pod +5°C. Pôsobením vlhkosti na produkt pred jeho spracovaním, môže nastať zmena fyzikálnych vlastností, resp. zníženie reaktívnosti s vodou. Počas a po spracovaní je nutné otvorené alebo porušené vrecia s produktom náležite ochrániť pred pôsobením vzdušnej vlhkosti. Materiál je nutné spracovať do 12 mesiacov od dátumu výroby.

Webové stránky používajú na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookies. Zavretím tohto vyskakovacieho okna súhlasíte s využívaním cookies. Viac informácií nájdete na stránke Ochrana osobných údajov.