Adresa

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o.
Stará Vajnorská 139 • 831 04 Bratislava

Divízia Rigips
Vlárska 22 • 917 00 Trnava

Selektor
Rimano Liga Majstrov
Školenia

Súvisiaca dokumentácia

Voľne dostupná dokumentácia


Rimano 0-3

Rimano 0-3 je veľmi jemná sadrová stierka. Chemicky sa jedná o hemi-hydrát síranu vápenatého CaSO4*1/2H2O so zušľachťujúcími prísadami umožňujúcimi nanesenie vo veľmi tenkej vrstve.

Použitie

Vyrovnanie povrchu pred maľovaním – lokálne opravy nerovností aj celoplošné stierkovanie ako náhrada omietky a vyhladenie povrchu. Stierka je ideálna pre uzavrenie pórov betónových prefabrikovaných dielcov aj monolytických betónových konštrukcií. Má vysokú priľnavosť aj na starých vápenných a cementových omietkách.

Obsah prírodnej sadry dodáva stierkam nezameniteľné vlastnosti.

Optimálna hrúbka aplikácie stierky je do 3 mm, s možnosťou vyhladenia až 0 mm.

Spracovanie stierky

Zmes stierky sa vsype do čistej vody a po cca troch minútach sa rozmieša do hladka ručne alebo elektrickým miešadlom. Po dobu spracovateľnosti, ktorá je udaná na balení stierky, sú zachované parametre spracovania (miešací pomer, doba spracovateľnosti) podľa údajov výrobcu. Po uvedenej dobe spracovateľnosti sa môžu parametre spracovania odchyľovať od údajov výrobcu. Napriek tomu, pokiaľ je materiál správne skladovaný a spracovaný do 48 mesiacov od dátumu výroby, ostávajú zachované požadované parametre konečnej funkcie v stavbe (prídržnosť, pevnosť stierky).

Podrobnejší postup práce so sadrovými omietkami a stierkami Rimano máme pre vás spracovaný aj samostatne, v našich montážnych postupoch.

Skladovanie stierky

Stierku je potrebné skladovať v suchom prostredí. Pôsobením vlhkosti na produkt pred jeho spracovaním môže nastať zmena fyzikálnych vlastností, resp. zníženie reaktívnosti s vodou. K ochrane produktu počas alebo pred jeho spracovávaním je treba otvorené alebo porušené vrecia náležite ochrániť pred pôsobením vzdušnej vlhkosti.

Webové stránky používajú na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookies. Zavretím tohto vyskakovacieho okna súhlasíte s využívaním cookies. Viac informácií nájdete na stránke Ochrana osobných údajov.